No guts no glory!

Galaxy Rangers

Anem a posar el nostàlgic-mode en “ON” perquè hui vos parlarem d’una d’eixes sèries d’animació que veiem de xicotets els que ara rondem la trentena.

The Adventures of The Galaxy Rangers és una sèrie d’animació americana, això si amb l’ajuda d’animadors japonesos, que es va emetre a finals dels  vuitanta i arribà ací als noranta. És una serie amb una premissa que a mi m’apassiona; la de mesclar realitats espai temporals diferents. No he sabut mai com es diu això -perquè deu tindre un nom- però qui ho sapiga que m’ho diga.

El cas és que es tracta d’una serie de cowboys espacials, es a dir, que agafa tota la imagineria del far west i de les pel·lícules de vaqueros –o “pel·lícules de pols” que diu el meu sogre- i l’exporta a un univers scy-fi que te lloc en l’espai exterior. Així els Guardians de la Galàxia són una quadrilla de sheriffs de la nova frontera que s’obri per a la humanitat quan va colonitzant el cosmos. A mi em sembla una idea brillant!.

Per a postres, els quatre rangers tenen poders especials, més propis dels superherois; un d’ells te la cama i el braç cibernètics i compta amb superforça, l’altre es pot metamorfosejar biònicament, l’altre és un hacker que controla els ordinadors i l’altra és una vident amb poders extransensorials. En fí com una party d’un joc de rol.

Els Galaxy Rangers van aterrar en aquella incipient Canal 9 de televisió valenciana quan l’ens públic encara tenia diners –i dignitat- per a doblar al valencià les sèries que comprava. No puc oblidar la veu d’Albert Forner fent del capità Zachary Foxx o d’aquell jove Diego Braginsky fent de “Doc”, el negre del grup. Precissament jo era sempre este personatge quan jugava en el pati de l’escola mentres que el meu amic PauOvidi sempre era el Zachary.

doc

Doc, el negre hacker, amb el seu bigotet chicano!

Zachary_Foxx_7656

Zachary Foxx carregant la barra!

Gus

Gus, el rubiales guaperas i biònic.

Niko1

Niko; no se li veia res, però estava bona!

El guió de la serie estava a càrrec gairebé tot d’escriptors professionals de fantasia i ciència ficció; Christopher Rowley és un novelista i ilustrador de coses com The 3rd Degree i Arckham Woods, Brian Daley era un novelista frikíssim de culte que va adaptar a la radio un serial del Star Wars i va escriure 20 llibres de Robotech antes de palmar d’una pancreatitis, Lance Strate és ara professor de comunicació a la universitat de Fordham i està especialitzat en comunicació al ciberespai, es a dir, és un frikarro bestial. Només Robert Mandell, el creador de la serie no ha tornat a fer res de bò – El rey i jo, Ace Ventura– i segeix essent la eterna promesa; ara ha dit que esta treballant en una TV serie de Ringworld i unes pel·lícules dels Galaxy Rangers -en fí- que flipa!.

Hem de fer menció especial per a un personatge secundari de la sèrie; Buzz, el robot que ajudava els rangers i que va ser durant anys un dels personatges més odiats de la història de l’anime, tal era la seua poca gràcia i el asco que donava. Tant és així que els espectadors muntaren platafòrmes cíviques per a que tiraren al pobre Buzz de la serie.  Després va ser substituït per Jar Jar Binks, d’Star Wars, que a les postres ha passat a la història com a personatge de ficció més odiat de la història.

buzzwang

Buzzwang, un personatge que donava molta rabia!

I acabarem amb la banda sonora de la sèrie. Era èpica, de pletòric i vuitanter Hard Rock, amb aquella famosa rèplica que exclamava “Sense collons no hi ha gloria!”. Lleveu-se el sombrero, que estàn ací…

Per cert, com podeu comprovar, en la capçalera diu que els aliens arribaràn a la terra en el 2086. Jo de xicotet ja vaig calcular que tindria 107 anys, emb sembla un poc justet, però espere no perdre-m’ho!.

Anuncios

4 Respuestas a “No guts no glory!

  1. Eres un nostàlgic Jbm!. Em pregunte si el dia de demà algú setirà nosaltalgia pels Digimón els Pokemon i Gormipi!
    Llàrga vida als Rangers.

  2. Segons tinc entés es de Phil Galdston i John Van Tongeren, tocada per este últim com a Johnny Vancouver, però la meua font és internet, conque no se si serà fiable. La cançó del final “Rangers are forever” si que se segur que la varen fer els FM, una banda anglesa de rock dur dels vuitanta.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s